Over Koninklijke Utermöhlen NV

Koninklijke Utermohlen SnelverbandKoninklijke Utermöhlen NV werd in 1880 opgericht en is van oudsher een bekende naam in de wondverzorging. Het bedrijf werd nationaal en internationaal bekend toen het in 1901 het snelverband uitvond. Een innovatie die het snel verbinden van hevig bloedende (schot)wonden mogelijk maakte en daardoor vele soldatenlevens redde tijdens de toen gevoerde oorlogen. Door deze levensreddende innovatie werd het bedrijf door Koningin Wilhelmina onderscheiden met het predicaat ‘Koninklijk’ waar het tot op heden nog steeds over beschikt.

 

HeltiQ. Jouw eerste hulp.

Tegenwoordig is Koninklijke Utermöhlen breder georiënteerd en leveren we onder het consumentenmerk HeltiQ producten voor EHBO en sportverzorging, huidproblemen, insectenbeten en zwangerschap. Zo produceren en leveren we innovatieve zelfzorgproducten voor onder andere wratten, waterpokken, brandwonden, verstuikingen, teken en insecten.

 

Utermöhlen professioneel

Daarnaast zijn we voor BHV en EHBO-wederverkopers dé online groothandel waar we ons onderscheiden met zaken als gratis verzending, direct betalen met iDeal en bezorging binnen 2 werkdagen.

 

Innovatie

Het verbeteren van producten en het ontwikkelen van innovaties is een belangrijke kernwaarde van ons bedrijf. Met een eigen R&D afdeling, kwaliteitsdienst en innovatieteam zetten we ons in om jaarlijks nieuwe innovaties te lanceren. Ook op gebied van cryotherapeutische producten (bevriezing) waar we ruim 25 jaar kennis en ervaring in hebben, ontwikkelen we vandaag de dag nog steeds toonaangevende innovaties welke we inmiddels wereldwijd vermarkten. Het laatste voorbeeld hiervan is de HeltiQ Teekweg, waarmee je teken doodt zonder deze aan te raken.

 

Meer weten over Koninklijke Utermöhlen?

Kijk dan even op de volgende pagina's van deze website:

 

Koninklijke Utermöhlen NV