Actueel

Utermöhlen introduceert in 2017 wederom een innovatie van levensbelang!

Utermöhlen introduceert in 2017 wederom een innovatie van levensbelang!

Als uitvinder van het snelverband anno 1901 introduceert Koninklijke Utermöhlen met het HeltiQ Noodverband wederom een innovatie van levensbelang!

Met het noodverband kan direct de juiste druk worden uitgeoefend op zowel bloedende schaaf-, snij- en oppervlakkige wonden (dekverband) als grote actieve of catastrofale bloedingen (drukverband/noodverband). Het gebruik van het noodverband zal het verschil maken bij bedrijfsongevallen en evenementenhulpverlening, maar ook bij trauma- en noodsituaties zoals terroristische aanslagen en verkeersongevallen.

 

Het HeltiQ Noodverband is geschikt om te gebruiken als wonddekverband en wonddrukverband en maakt aanvullende producten zoals gerold snelverband, elastische windsels en steunwindsels overbodig. Ook de koker, waar het noodverband op gerold is, kan bij het verbinden worden gebruikt voor het verlenen van extra druk wanneer er sprake is van een actieve of catastrofale bloeding. Daarnaast is het met de hand afscheurbaar waardoor geen extra kleefpleister of schaar meer nodig is en hecht het enkel aan zichzelf en niet aan huid of haren.

 

Doordat bloedende wonden nu met slechts 1 product kunnen worden behandeld zijn er minder ehbo hulpmiddelen nodig en kan er enkel met een aantal rollen noodverband in diverse eerste hulp situaties snel gehandeld worden. Als extra herkenbaarheid is het noodverband in dezelfde verpakking verpakt als het gerold snelverband. Op die manier verwart de hulpverlener het noodverband niet met een gewone zwachtel. Doordat de hulpverleners tijd winnen kunnen slachtoffers sneller behandeld worden en kunnen er meer levens gered worden. Het noodverband is geschikt om te gebruiken door bedrijfshulpverleners, EHBO verenigingen, het Rode Kruis, evenementenhulpverlening, ambulancepersoneel, politie, defensie, huisartsenposten, ziekenhuizen, dierenartsen en zo verder.

 

HeltiQ Noodverband is vervaardigd van latexvrij materiaal wat de kans op het ontstaan van een allergische reactie bij patiënten met een latexallergie wegneemt en is tevens waterbestendig waardoor het hecht in alle weersomstandigheden. Het HeltiQ Noodverband is beschikbaar in de maten 6 x 8 cm en 8 x 12 cm. Voor meer informatie klik hier of neem contact op met Roelof Jan Drijfhout rj.drijfhout@utermohlen.nl

 

Bekijk hieronder de instructie video van het noodverband.