Actueel

Utermöhlen lanceert nieuwe merkpositionering voor het merk HeltiQ

 

HeltiQ lanceert een nieuwe merkpositionering ‘HeltiQ, jouw eerste hulp'. Deze nieuwe pay-off heeft een dubbele betekenis: HeltiQ helpt de consument met goede producten bij een bepaald letsel, maar HeltiQ helpt daarnaast ook met een stappenplan zodat een consument weet welke producten er nodig zijn voor het behandelen van een bepaald letsel. 

 

HeltiQ heeft het afgelopen jaar de nadruk op oplossingen gelegd waarbij je als consument meer ondersteuning krijgt over de werking en gebruik van het product. De optelsom van goede producten, een aanvullende navigatie voor welk letsel het gebruikt moet worden en een stappenplan hoe de producten moeten worden toegepast zorgen voor een totaaloplossing.

 

Siebe van der Meer, Marketing- & Salesmanager, laat weten: 'Alleen een goed product met een concurrerende prijs is niet meer genoeg. Klanten verwachten een totaaloplossing voor een specifieke behoefte. We zien dat het omnichannel model het winnende model is.'

 

Nieuwe verpakkingen

Met de transformatie verandert HeltiQ ook zijn visuele stijl. 'De klant vindt bij ons nog steeds een breed assortiment, maar we veranderen van een schap vol wondverzorgingsproducten naar een schap waar je een passende oplossing voor elk letsel vindt. We verkopen niet alleen een steriel gaasje, maar een combinatie van producten waarmee je een bepaald letsel, bijv. een snijwond behandelt, aldus Siebe van der Meer.'

 

Navigatie met duidelijke categoriekleuren

‘HeltiQ, jouw eerste hulp'. Dat is waar we als merk voor staan! We hebben de gehele verpakkingslijn vernieuwd en ingedeeld in 4 duidelijke categorieën met elk een eigen kleur: EHBO en Sport (rood), Huid (blauw), Insecten (groen), Zwanger (paars).

 

Stappenplan per letsel

Voor de EHBO- en sportverpakkingen hebben we een stappenplan per letsel toegevoegd. Een hechtpleister kan bijv. gebruikt worden bij een snijwond, schaafwond of verstuiking. De hechtpleister wordt dan gebruikt in stap 3, het fixeren.

 


Op de achterkant van de verpakking staat een duidelijke uitleg hoe je het betreffende product per stap moet toepassen en door de QR-code te scannen kan de consument op de website van HeltiQ nog meer informatie en de instructievideo bekijken.

 

Nieuwe schappen

Met de transformatie zijn ook de schappen veranderd, zie hieronder 3 voorbeelden.